- Fiskerinæringen er helt avhengig av sunne og friske hav, og intakte økosystemer. Næringen er tuftet på at vi skal høste av havets overskudd. Vi trenger derfor en handlingsplan som sikrer ressursgrunnlaget vårt, sa Hanna Bauge, da hun presenterte Fiskebåt sine synspunkt overfor Energi- og miljøkomiteen i Stortinget.Under kan du lese Fiskebåt sine synspunkt på regjeringens oppfølging av naturavtalen, som ble presentert for stortingspolitikerne.
Fiskebåtdirektør Audun Måråk er ikke fornøyd med avtalen som Norge og EU har blitt enige om, når det gjelder flere forvaltnings- og kvotespørsmål på fiskeriområdet i kjølvannet etter Brexit.
Jørn Prangerød er ansatt som direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Fiskebåt. Prangerød kommer fra stillingen som daglig leder i Biomarint forum, og har bred næringspolitisk erfaring fra LO, Biomarint forum, Maritimt Forum, Rederiforbundet og Fellesforbundet.
- Kvotene for flere bestander blir lavere neste år. Dette fører til nye utfordringer for hvordan fiskeriene skal reguleres framover. Ikke minst i et framtidsrettet klimaperspektiv, sier styreleder i Fiskebåt Nord, Ivar Andreassen.
Fiskebåt deltok denne uken på Offshore Norge sitt årlige havvind- og miljøseminar i Oslo. Der var også statssekretær i Energidepartementet, Astrid Bergmål.
Fjoråret ble et rekordår for norsk sjømatnæring. De totale verdiskapingene og ringvirkningene var på 139 milliarder kroner. Vestland og Nordland sto for totalt 49 av de milliardene, tett fulgt av Møre og Romsdal og Trøndelag.
Norge eksporterte sjømat for 18,5 milliarder kroner i oktober. Det er en økning på 914 millioner kroner, eller 5 prosent, sammenlignet med samme måned i fjor. Makrellen er en av artene som har økt kraftig, ifølge Norges sjømatråd.