Handelsbarrierar, oppheving av restriksjonar og generell politisk uro pregar bakteppet, når norsk kvitfisknæring samlast i London denne veka.
Storbritannia er ein stor og vitig marknad for norsk sjømat, og då særleg for torsk og hyse som går til fish and chips. Denne veka samlast fleire aktørar innan norsk kvitfisk seg i London, både for diskutere utfordringar i marknaden, og for å delta på The National Fish & Chip Awards, der dei beste fish & chips-restaurantane i Storbritannia deltar.
På konfernsen 2025 Norway - UK Seafood Summit skal blant anna den norske ambassadøren til Storbritannia, Tore Hattrem, delta. Seminaret blir halde i lokala til The Fishmongers' Hall sentralt i London.
Onsdag er det klart for kåringa av dei beste Fish & Chips-restaurantane i Storbritannia i The National Fish & Chip Awards. I år blir dette arrangert for 37. gong, og Norges sjømatråd er inne som hovudsponsor til arrangementet som. I juni kjem vinnarane i alle kategoriane på ein studietur til Norge, der dei blant anna får vere om bord i eit av fartøya som inngår i Norwegian Frozen at Sea-samarbeidet. I år er det trålaren Langøy som er vertskap, og turen går til Sortland.