This is some text inside of a div block.

I mer enn 10 år har de aller beste fish & chips-restaurantene i Storbritannia blitt invitert til Norge for å lære om fiskeri. I år skal de for aller første gang til Nord-Norge.

Det er vinnerne av den prestisjetunge National Fish & Chip Awards som i juni tar turen til Sortland. Hvem det blir, avgjøres på en stor prisutdeling på Park Plaza Westminster Bridge i London 26. februar.

Får et unikt innblikk i fiskens reise

Den norske sjømatnæringen har i over 10 år samarbeidet med den britiske fish & chips-industrien om en stor prisutdeling som kårer de beste aktørene i 15 kategorier. Vinnerne får også en unik tur til Norge, hvor de får oppleve livet om bord i et moderne havgående fartøy.

Foto: Norges sjømatråd.

- I løpet av noen hektiske dager får vinnerne se hvordan norsk fisk fangstes, bearbeides og forberedes for eksport til Storbritannia. De får lære om norsk fiskeriforvaltning og et unikt innblikk i fiskens reise fra hav til bord. Målet er å dele kunnskap om hvordan norske rederier og fiskere jobber for å levere verdens beste torsk og hyse til det britiske markedet, sier Norges sjømatråds utsending til Storbritannia, Victoria Braathen.

Historisk besøk i Vesterålen

Det er Sjømatrådet og Norwegian Frozen at Sea-gruppen, som består av ulike norske rederier, som er vertskap når vinnerne kommer til Sortland i juni for en tredagers opplevelse.

- Vi gleder oss veldig til å komme til Vesterålen og kunne gå om bord i Holmøy-gruppens fartøy «Langøy». Det blir et historisk besøk, for det er første gang vi legger denne premiereisen til Nord-Norge, sier Victoria Braathen.

Konsernutvikler Ida Holmøy i Holmøy Maritime, som representerer «Langøy», lover et minneverdig program om bord.

Foto: Norges sjømatråd.

- Vi ser frem til å vise dem hvordan vi jobber for å levere bærekraftig norsk torsk og hyse av ypperste kvalitet til fish & chips-butikkene i hele Storbritannia, sier Ida Holmøy.

- Styrker bånd

Andrew Crook, som er president for National Federation of Fish Friers (NFFF), er full av lovord om den årlige reisen til Norge.

- Å kunne fortelle historien om hvor fisken kommer fra og hvilken reise den tar for å komme til britiske tallerkener, gir virkelig verdi. Det er en unik opplevelse som vinnerne kan ta med seg tilbake til butikkene sine og dele med kundene. Det styrker samtidig båndet mellom norske leverandører og fish & chips-restaurantene i Storbritannia, forklarer Crook.

- Viktig kunnskap

Denne vurderingen støttes av Geoff Whitehead, som er eier av Whiteheads Fish & Chips og vinner av fjorårets «Environment and Sustainability Award».

- Å besøke Norge ga meg en mye bedre forståelse av arbeidet som legges i bærekraftig fiske. Å se hvordan torsk og hyse fanges og forvaltes ansvarlig, var veldig verdifullt. Vi ser også at kundene etterspør kunnskap om hvor fisken deres kommer fra. Slike turer gir oss derfor viktig kunnskap i dialogen med kundene, sier Whitehead.

Nyheter