This is some text inside of a div block.

Fiskebåt har fått bekreftet at norske fiskebåter som fisker i britisk sone, kan kontrolleres på feltet, og dermed slipper å gå inn til Lerwick for kontroll.

Fiskeridirektoratet har fulgt opp henvendelsen fra Fiskebåt tidligere denne uken hvor vi tok opp utfordringer/tidsbruken ved utøvelse av kontroll av den norske makrellflåten i britisk sone. Fiskebåt har parallelt tatt dette opp med næringen i Storbritannia.

Resultatet er at det nå blir kontroll av britiske fartøy på feltet, noe som forhåpentlivis vil føre til at fartøyene slipper å gå til land for å kontrolleres. Det er blitt påpekt at kontrollen må utføres så raskt som mulig, og at en ikke må komme i en situasjon hvor fartøy må ligge til kai over natten i påvente av kontroll.  

Norge har også tilbudt et kontrollsamarbeid med Storbritannia.

Fisket etter makrell har meget stor verdi både for flåteleddet og for landindustrien. Dersom fartøy opplever forsinkelser fordi kontrollen ikke gjennomføres ved ankomst fører det til at fartøy ikke får losset råstoffet til avtalt tid i Norge. Forsinkelser kan føre til nedklassing av makrellfangster som vil gi betydelig tap for både fartøy og industri.

Nyheter