This is some text inside of a div block.

- Havforskingsinstituttet må opprettholde og prioritere tjenester og forskningsaktiviteter som er særlig viktige for fiskerinæringen, til tross for kutt i budsjettet. Det sier Audun Maråk i Fiskebåt.

Havforskningsinstituttet (HI) har varslet nedbemanning og kutt i budsjettet for neste år, noe som kan føre til krevende prioriteringer for instituttet i tiden fremover.

I et brev til HI, skriver Fiskebåt at det er viktig at instituttet opprettholder sentrale funksjoner for fiskerinæringen.

Dette inkluderer:
• Bestandsovervåkning og -estimering av kommersielt viktige fiskebestander
• Rådgivning knyttet til kvotefastsettelse og bærekraftig ressursutnyttelse
• Overvåkning av miljøforhold i havet som påvirker fiskebestandene

Viktig for bærekraftig forvaltning

- Vi mener disse områdene er avgjørende for en kunnskapsbasert og bærekraftig forvaltning av våre felles fiskeressurser. Vi ber derfor om at instituttet i størst mulig grad skjermer disse aktivitetene i den kommende omstillingsprosessen, sier Maråk.

Maråk påpeker at Fiskebåt over tid vært bekymret over at bevilgningene til Havforskningsinstituttet ikke har tatt høyde for økte kostnader og aktivitet, og har tidligere argumentert for økte rammer.

Viktige tjenester

Fiskebåt mener at tjenestene som Havforskningsinstituttet leverer er så viktige at det avgjørende at bevilgningene styrkes.

- Vi kommer til å fortsette å arbeide for at regjering og storting øker bevilgningen til HI og gir føringer slik at en unngår nedprioritering av arbeid knyttet til kvoterådgivningen. Vi stiller oss selvfølgelig til rådighet for dialog om hvordan fiskerinæringen og Havforskningsinstituttet best kan samarbeide i denne utfordrende situasjonen, for å sikre at viktig kompetanse og tjenester opprettholdes, sier Maråk.

Maråk legger til grunn at HI fortsetter arbeidet med å kostnadseffektivisere sitt arbeid.

Nyheter