Tobisfisket startet 15. april, og så langt har fangstene variert, skriver Sildesalgslaget på sin nettside. Rapportene så langt fra flåten forteller om mager fisk. Det ventes likevel flere innmeldinger utover uken.

Kolmule

For kolmulefisket ble det notert 15 fangster på til sammen nesten 19 000 tonn sist uke. Av dette kvantumet er 15 660 tonn tatt i EU sonen, 230 tonn i norsk sone og 3 080 tonn kommer fra Færøysonen.

To fangster er levert til konsum, en på 1 130 tonn til kjøper i Killybegs, og en på 430 tonn til kjøper i Norge. Snittstørrelsen på det som ble levert i Killybegs, og som er fisket ved St. Kilda er på 103 gram, mens den andre fangsten er tatt i Færøysonen og har et snitt på 141 gram. To kolmuletrålere har nevneverdig kvote igjen, og begge disse er i aktivitet på feltet nå. Av industri- / nordsjøtrålere er det en del som har kvote igjen, men disse trålerne har satt av kvantumet til fiske i Nordsjøen senere, melder Sildesalgslaget.

Andre fiskeri

Av hestmakrell er det tatt fire fangster på til sammen 75 tonn. Av disse var to av fangstene låssatt i Suldal kommune, mens de to andre var direktehåvet og tatt noe lengre nord på Vestlandskysten.

Vårens første to fangster med låsmakrell til ferskmarkedet kom også denne uke. Til sammen er de på vel tre tonn og ble fanget i Bømlo kommune. En fangst er solgt på auksjon, den andre har ikke vært på auksjon enda, men forventes solgt på mandag. Prisnivået er, som det pleier å være først i sesongen, svært høyt.