Dette er samme selskap som drifter basen i Longyearbyen og som driver basen i Florø frem til Forsvaret overtar. Det var forrige regjering som lovet base i Tromsø, og dette er nå følgt opp av regjeringen Støre.

Helikopterbasen Tromsø er opprettet for å dekke området mellom Banak og Bodø, et område med lang vei til nærmeste base.

- Basen i Tromsø er en milepæl i arbeidet med å bygge opp redningsberedskapen i nord. I første omgang vil selskapet benytte Sikorsky S-92A som er en velprøvd maskin både til SAR og persontrafikk. Når Forsvaret overtar driften av Florø, vil Super Puma maskinene overføres til Tromsø. Super Puma er samme maskin som benyttes fra basen i Longyearbyen, sier avdelingsleder i Fiskebåt Tor Are Vaskinn.

 

Tor Are Vaskinn, avdelingsleder i Fiskebåt.

 

Alle helikoptrene skal være topp utstyrt med søkeutstyr og avising.

CHC skal dermed ha to Super Puma-helikopter i Tromsø, hvorav ett av disse står på 15 minutters beredskap. Dette innebærer at crewet må bo på basen, når de har vakt. Bemanningen er alltid to piloter, heisoperatør, systemoperatør, redningsmann og lege. I tillegg kan annet personell tas med avhengig av oppdrag. Blant annet har Tromsø brann- og redning såkalt RITS-beredskap, som innebærer en redningsressurs som er spesialtrent for å bekjempe brann om bord i fartøy.

 

Les også;

Fiskebåt er glad for at helikopterbase er landet

Redningshelikopter i Tromsø i 2022

Krever bedre helikopterberedskap i nord

Manglende helikopterberedskap

Oppretter redningsbase i Troms