Sist uke ble det totalt ført inn 10.900 tonn i journalen Norges Sildesalgslag. Av dette har utenlandske (Skottland/ Shetland) bidratt med hele 6.500 tonn. Fra norske båter har ringnot fisket 3.300 tonn, trål 600 tonn og SUK med 500 tonn. 

Mer rogn

Silda som er tatt i EU sonen (8.200 tonn) er omsatt til konsum, mens andelen tatt i norsk sone er solgt til mel/olje. Årsaken til dette er at silda i EU sonen inneholder mer rogn av god kvalitet, slik at kjøperne som presser silderogn betaler noe bedre enn den høye prisen vi opplever til mel/olje, skriver Sildelaget på sin nettside. 

I forhold til tidligere i sommer så melder fiskerne om mye bedre samling på silda nå.  Dette gjelder både i norsk sone, og på de to felt, øst av Peterheadog nord av Orknøyene, i EU sonen.

Makrell 

Ifølge Sildelaget har det vært en skuffende makrellsommer på kysten. Dette gjelder både for både den minste notflåten, og for båtene som driver med dorg.

Innmeldt fra notbåtene fra Rogaland til Møre sist uke er på beskjedne 400tonn, mens dorgeflåten sist uke leverte 80 tonn. I hovedsak kommer dette fra mindre fangster som er tatt innaskjærs.

Klikk her for å lese fullstendig ukesrapport.