– Klart jeg var spent. Helt nye kolleger. Og vi har jo hørt disse ekle historiene om hvor dårlig jenter kan bli behandla, sier Vilde Kaldhol Strandman (25) til Sunnmørsposten.

 

Utrolig godt arbeidsmiljø

Hun har akkurat komt igjen etter sin første tur på fem uker på fabrikktråleren Ramoen fra Vartdal, og i intervjuet med Sunnmørsposten roser hun arbeidsmiljøet om bord på tråleren.

– Et utrolig godt arbeidsmiljø. Det kan jeg si med handa på hjertet. Og jeg pleier si det som det er. Jeg har ikke merka noe sjåvinisme. Kunne ikke ønska meg en triveligere gjeng, sier Strandman.

 

Liker utfordringer

Hun har tidligere jobbet på lakseoppdrett, og sier at hun alltid har likt å være på sjøen og liker en utfordring. 

Om bord har hun jobbet som forpleiningsassistent. I den jobben hjelper hus stuerten med alle måltider, og sørger for reinhold av messe og lugarer. Hun har også fått prøve seg i fabrikken.

– Fabrikken var mye større enn jeg trodde. Men de andre er så hjelpsomme og snille. «Kom, så skal du få se hvordan vi gjør det». «Bare spør hvis det er noe». Du blir så godt mottatt her, sier hun.

Ramoen har et mannskap på 34 personer og Strandman gleder seg allerede til neste tur.

 

Ramoen har eit mannskap på 34 pesonar om bord. Foto: Odd Kristian Dahle/Fiskebåt.

 

– Absolutt! Når jeg opplever sånt, blir jeg enda mer motivert for å gjøre en god jobb. Miljøet er noe av det viktigste for meg på en arbeidsplass. En lett tone. Så her har jeg lyst å være, sier Kaldhol Strandman til Sunnmørsposten.

 

Her kan du lese hele interjvuet med Live Kaldhol Strandman.

 

Les også;

Tre kvinner i Fiskebåt-styret

- Gleder meg til styrearbeidet

Kraftfullt initiativ mot trakassering

Kvinner som stortrivst i fiskaryrket