De er ikke de eneste stortingspolitikerne som kommer. Den nye fiskeripolitiske talspersonen i Arbeiderpartiet Cecilie Myrseth stiller, og det gjør også Tom-Christer Nilsen (H). Begge har plass i næringskomiteen på Stortinget sammen med Torgeir Knag Fylkesnes (SV).

Tar næringen på alvor
- Vi setter stor pris på at sentrale politikere stiller på årsmøtet. Det viser at de tar fiskerinæringen på alvor, sier avdelingsleder Tor Are Vaskinn ved Fiskebåt sitt kontor i Tromsø.

Faglig høyt nivå
Det er ikke bare politikken som er løftet på et høyt nivå i forbindelse med årsmøtet. Også faglig vil det bli gode meningsutvekslinger. Geir Huse ved Havforskningsinstituttet skal snakke om ressursforskningen, mens Erlend Bullvåg fra Nord Universitet og Linda Nøstbakken fra Norges Handelshøyskole, skal snakke om verdiskapingen innen fiskeri.

- Årsmøtet er en viktig møteplass for våre medlemmer, der de også kan få faglig påfyll. For oss er det derfor viktig å legge opp til et godt program, slik at medlemmene får noe igjen for å ta turen til Tromsø, sier Vaskinn.

Fullstendig program følger under.