-Vi fant en stor flekk og fikk den, ellers har vi sett litt mindre flekker i området sier skipper Oluf Henriksen på Svanaug Elise til sildelaget.no. Svanaug Elise er på feltet der sammen med Inger Hildur.

Fangsten ble tatt i rute 3013 på N64,40 grader og 00,31 øst.

Både Inger Hildur og Svanaug Elise har lett etter makrell det siste døgnet, og skipper Bernt Lodve Gjendemsjø på Inger Hildur var også en tur innom internasjonal sone.
-Det lå en del russere der og trålte, men det var for lite forekomster til at vi kunne kaste der, sier Gjendemsjø til sildelaget.no

Henriksen på Svanaug Elise sier makrellen ser fin ut , men at den er kanskje litt i minste laget. I følge Gjendemsjø er det færøyske fartøyer 80-90 mil inn i færøysk sone som fisker makrell som er over 400 gram.

-Den kommer nok østover, det er kanskje litt tidlig her nå, men innen 14 dager så er vi vel i fullt fiskeri her også, sier Gjendemsjø som håper at flere båter tar turen slik at leteområdene blir større. De rapporterer om mindre flekker i området og fine værforhold.

Det forventes at flere båter nå tar turen for å lete etter makrell, og som alltid knyttes det stor spenning til prisnivået nå som de første fangstene kommer inn.

For den første fangsten ble det betalt kr 9,52 per kilo.