Reidar Sætremyr ble født i Måløy, men hadde fra slutten av 1950-tallet sitt virke i Ålesund. Først ved verftet A.M.Liaaen, der selfangstskuta Harmoni var den første båten han prosjekterte. På 1960-tallet engasjerte han seg sterkt i utviklingen av de første norske fabrikkskipene og var som Liaaen-ansatt blant annet sentral i utformingen av det første, ”Longva”.

I en 15 årsperiode ble det bygget en rekke fabrikkskip ved Liaaen, der Sætremyr var driftssjef. I 1965 stiftet han Brødrene Sætremyr Fiskeriselskap sammen med brødrene Alf og Ivar. I 1970 sluttet han ved Liaaen og ble havfiskereder på heltid. Selskapets første fabrikktråler var ”Ole Sætremyr”.

Sætremyr kom med i styret for fabrikkskipsforeningen fra staren av i 1969 og satt til sammen tolv år i styret, i tre av dem som formann.

I havfiskemiljøet framstod Reidar Sætremyr som en markant næringsaktør med omfattende kunnskaper, særlig innenfor skipsteknikk og økonomi. Sætremyr var også kjent for sine klare standpunkt, sin kvikke replikk og sitt lune vesen.