Nå ber regjeringen om innspill i arbeidet med strategien, og skriver på sine nettsider:

"Havet er fellesnevneren for de viktigste næringene i Norge, målt i verdiskaping. Norge er i verdenstoppen på mange områder innen skipsfart og maritim næring, petroleum og energi, og fiskeri og havbruk, og havnæringenes bidrag til norsk økonomi er betydelig. Til tross for den store betydningen havet har hatt og har for Norge, vet vi fortsatt lite om havet sammenlignet med kunnskapen vi har om landjorda. Her ligger det et stort potensial for fremtidig verdiskaping. Det ligger også et betydelig potensial i økt samhandling mellom de havbaserte næringene. Dette er bakgrunnen for at regjeringen har satt i gang arbeidet med en havstrategi. Med havstrategien ønsker regjeringen å ivareta helheten i regjeringens satsing på havnæringene, løfte frem mulighetene som finnes for næringsaktivitet i havet, og kartlegge hvordan myndighetene kan legge til rette for bærekraftig vekst og verdiskaping.
Vi ønsker en åpen og effektiv prosess og ønsker derfor at relevante aktører skal bidra inn i Nærings- og fiskeridepartementets arbeid med sine synspunkter og innspill.
Send oss gjerne dine innspill til spørsmål og problemstillinger som bør drøftes i sammenheng med regjeringens arbeid med havstrategien. Innspill kan sendes til:

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.Frist for innspill: 1. november 2016.